Начало Статии Новите 9 правила за носенето на дрехи в големи размери Част 2

Новите 9 правила за носенето на дрехи в големи размери Част 2

Част 2

Преди да отидете да пазарувате дрехи големи размери

 

 1. Нагласете психиката си положително

Няколко малки промени в нагласата преди пазаруване могат да предизвикат голяма промяна в начина, по който изглеждате. Развийте увереността си в следните области:

• Спрете да обръщате внимание на етикетите с размера. Размерите на дрехите не винаги са стандартни и могат да варират от дизайнер до дизайнер. Не се фокусирайте върху това винаги да си купувате един и същ размер, за да не се чувствате разочаровани, когато дрехата, която ви стане е по – голям размер. Вместо това се фокусирайте върху намиране на дрехи, които ви пасват. Ако това ще ви помогне, изрежете етикетите от всички си дрехи.

 

• Прекарвайте повече време в грижа за себе си. Вие заслужавате внимание и заслужавате да се чувствате по възможно най – добрия начин. Всеки ден си определяйте време само за себе си, за да се поглезите и никога не го отлагайте. Да си мислите, че щом сте с наднормено тегло, това ви позволява да изглеждате немърливи и небрежни е най – лошото, което може да направите за себе си. Обръщайте внимание на кожата, косата, маникюра и грима си и това ще ви накара да се чувствате по – добре в кожата си.

• Приемете себе си и тялото си, такова каквото е днес. Възможно е да имате дългосрочни цели за промяна, но истината е, че промяната изисква време и няма да се случи за една нощ. Вместо да се вманиачавате по това как тялото ви не изглежда, опитайте се да го приемете такова, каквото е днес. И запомнете имате само едно тяло – грижете се добре за него!

 


 

2. Носете дрехите си с увереност

Каквото и да облечете уверете се, вие носите дрехата, а не обратното. Ако имате проблеми със самочувствието пробвайте някои от следните препоръки:

• Не си купувайте дрехи широки като чувал. Дрехите, които са прекалено големи може на пръв поглед и да изглеждат сякаш прикриват несъвършенствата по тялото ви, но всъщност те носят послание за липса на самочувствие. Купувайте дрехи, които не са прекалено широки и ви пасват и разчитайте на цветовете, за да привличате вниманието там, където искате и да го отклонявате там, където имате недостатъци.

 


 

• Упражнявайте правилната си стойка. Начина, по който стоите и вървите играе важна роля за това как ще стоят дрехите, които носите. Дръжте брадичката си високо вдигната, раменете изпънати назад, гръбнакът изправен и бедрата центрирани точно под краката. Докато вървите не влачете краката си близо до земята, вместо това се „плъзгайте“ (походката на кралиците на красотата), това не позволява на тялото ви да скача нагоре и надолу. Може да практикувате тази походка с добре познатия стар трик с балансиране на книга върху главата.

 

 

 

• Модата би трябвало да ви носи чувство на увереност, красота и забаваление. Дрехите не трябва да ви карат да чувствате зле. Те трябва да носят комфорт, защита, спокойствие и естетическо удоволствие. Ако дрехата не ви носи тези усещания, то значи тя не е на мода за вас.

 


 

3. Научете мерките си

Да сложите метър около тялото си и да се измерите може да звучи като кошмарно изживяване, но трябва да знаете мерките си, ако искате да се обличате добре. Опитайте се да не се вглъбявате в ситуацията и разберете, че това са просто числа, а не измерители на това какъв човек сте.

• Купете си метър, който се огъва

• Вземете мерките за врата си , бюста, под бюста, талията, ханша и бедрата

• Запишете мерките си и дръжте тази информация под ръка винаги, когато отивате да пазарувате, за да знаете точно от какво имате нужда

 

 


4. Намерете си добър шивач

Понякога вашият размер може да не е сред тези, които се предлагат по магазините. Например може да имате по – голям бюст, но по – малка талия или ханш и повечето дрехи, които ви стават в бюста да са ви огромни в талия или ханша. Вместо да ходите с подобни дрехи, които не ви пасват идеално, занесете ги на шивач, който да ги пригоди към вашите мерки.

 

 

 

Част 3

Когато отидете да пазарувате 

 


1. Направете шопинга позитивно изживяване

Ако шопинга ви ужасява, защото ви принуждава да се фокусите върху размера си опитайте се да превърнете изживяването в забавление. Например вземете забавна приятелка с вас или просто излезте с идеята, че днес нищо не може да развали настроението ви. Гледайте на продавач – консултантите, като на хора, които с удоволствие биха ви помогнали да изберете най – подходящата дреха за вас. Ако някой не отговори на тези очаквания, просто отидете при друг консултант.

 

2. Фокусирайте се върху качеството, не количеството

Вместо да купувате безброй раздърпани дрехи, които не ви подхождат, инвестирайте в по – малко на брой добре направени и качествени дрехи, които харесвате и ще носите за по – дълго време. Недейте само да преглеждате рафтовете с разпродажби. Разпродажбите са нещо страхотно, ако видите нещо на добра цена, което бихте купили и без да е намалено. Казано с други думи: Няколко  високо качествени продукта, които ви карат да се чувствате страхотно и може да носите 3 – 4 години, със сигурност имат по – висока стойност от 10 или 15 артикула от разпродажба, които се износват бързо и сте купили само защото са намалени.

 

3. Купувайте дрехи подходящи за вашата възраст

Ето едно добро правило: Ако някой 20 години по – млад или 20 години по – възрастен от вас пазарува в същата секция на магазина, то по – добре да се преориентирате. Не искате да изглеждате много по – млад, приличайки на някой, който се старае прекалено много, за да скрие възрастта си, но също така не искате да си купувате дрехи , които ви състаряват. Ако не сте сигурни, огледайте се наоколо и вижте другите клиенти – приблизително на същата възраст като вас ли са?

 

 


4. Гледайте на потенциалната покупка от различни ъгли

Седнете пред огледалото в съблекалнята. Много жени с наднормено тегло не осъзнават, че това, което стои добре, докато са изправени, стои ужасно, докато са седнали. Като например при сядане полата се вдигне прекалено много и на показ излиза цялото ви бедро. Ако има и най – малък шанс да се чувствате неудобно, намерете друга алтернатива: няма нищо по – лошо от притеснението, че при едно рязко движение шевът на дрехата ще се скъса.

Коментари

Безплатна доставка над 99лв.

При поръчка над 99лв. получавате безплатна доставка.

Наложен платеж след преглед

Заплащате стоката на куриер, който я доставя директно до вратата Ви.

100% Българско производство

Горди сме, че продаваме облекло произведено в България.

Разнообразие на супер цени

Най-голямото разнообразие на българския пазар на достъпна цена.